Proizvodjači traže otkupnu cenu mleka jednaku uvoznoj

Izvor: Beta, 01.Nov.2010, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodjači traže otkupnu cenu mleka jednaku uvoznoj

BEOGRAD, 1. novembra 2010. (Beta) - Mleka u Srbiji nema dovoljno ali bi ga bilo više ukoliko bi otkupna cena bila jednaka ceni koja se plaća za mleko koje se već uvozi, ocenila je u ponedeljak Centralna asocijacija proizvodjača mleka Vojvodine.

Predsednik skupštine Asocijacije Dejan Trajković je naveo da se proizvodjačima u Srbiji prosečno plaća 23 dinara po litru a da se mleko iz uvoza već plaća 42 evrocenta.

Na konferenciji za novinare u Beogradu predstavnici tog udruženja rekli su da je proizvodnja mleka smanjena ali da bi ga uz adekvatnu otkupnu cenu bilo 15-20 odsto više ne tržištu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROIZVOĐAČI TRAŽE OTKUPNU CENU MLEKA JEDNAKU UVOZNOJ

Izvor: Kurir, 01.Nov.2010

BEOGRAD - Mleka u Srbiji nema dovoljno ali bi ga bilo više ukoliko bi otkupna cena bila jednaka ceni koja se plaća za mleko koje se već uvozi, ocenila je Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine...Predsednik skupštine Asocijacije Dejan Trajković je naveo da se proizvođačima u Srbiji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.