Izvor: B92, 29.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžena povlašćena trgovina sa EU

Beograd -- Evropska unija produžila je Srbiji i Crnoj Gori korišćenje povlašćenog tretmana u trgovini sa EU.

Ovime će izvoz najvećeg broja proizvoda iz državne zajednice u EU i dalje biti slobodan - bez carina ili količinskih ograničenja. Kako je saopšteno iz Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom Srbije, Savet EU je tom Uredbom produžio važenje vanrednih trgovinskih mera do kraja 2010. godine.

Osnovna Uredba, koja je doneta 2000. godine, isticala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je krajem ove godine, a EU je njeno važenje produžila uz izmene koje su usklađene sa promenama Ustavne povelje i principom "dvostrukog koloseka". U skladu s tim, povlašćeni tretman će se od sledeće godine odnositi posebno za carinsku teritoriju Srbije, i carinsku teritoriju Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.