Produžena pista, sad mogu da sleću i srpski avioni

Izvor: B92, 24.Sep.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžena pista, sad mogu da sleću i srpski avioni

Produžena pista na aerodromu Brač omogućiće početak saradnje s Er Srbijom, jer je ranije bila prepreka kratka pista, kaže direktor tog aerodroma Tonči Peović.

Aerodrom Brač, jedan od tri hrvatska ostrvska imala je u julu 27,4% više putnika nego lani, tj. više od 6.000 prema Državnom zavodu za statistiku.

A celu godinu mogla bi, s oko 32.000 putnika, veruje direktor Tonči Peović, imati i više nego rast od 50 odsto u odnosu na 2017. Takav uzlet trebalo bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se nastavi i dogodine, jer bi na Brač mogli da sleću i avioni srpskog prevoznika Er Srbije, iz Beograda, prenosi Poslovni dnevnik.

"S Er Srbijom smo proteklih godina obavili niz susreta i razgovora s ciljem uspostave međusobnih linija između Beograda i Brača. Prepreka je bila kratka pista, koja je lani produžena, čime su se otklonile prepreke početku saradnje", kaže direktor aerodroma u Supetru, otkrivajući da su pre desetak dana razgovori intenzivirani s potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, u čijem resoru je turizam.

"Plan je da se s letovima Beograd-Brač krene u sezoni 2019, već sredinom maja, avionima ATR 72", ističe Peović, dodajući da bi bilo opravdano letove na ovoj liniji održavati najmanje 2-3 puta nedeljno.

Za što ima razloga: "Tržište koje pokriva Er Srbija sastoji se od turističkog, koga je u 2018. bilo više od 20.000 dolazaka na Brač i Hvar, etničkog, gde je veliki broj porodičnih potreba za putovanjima na ovoj liniji, ali i tranzitnog, jer Er Srbija ima odličnu povezanost s bliskoistočnim i američkim tržištem".

Zaključeno je da bi linija iz glavnog grada Srbije do srednjedalmatinskog ostrva bila dobro popunjena zbog turističkog prometa sa Srbijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avioni Er Srbije već sredinom maja 2019. sleću na Brač?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2018

Produžena pista vazduhoplovne luke Brač omogućava početak saradnje sa Er Srbijom, a plan je da se sa letovima Beograd-Brač krene u sezoni 2019., odnosno već sredinom maja, izjavio je direktor bračkog aerodroma Tonči Peović...Dodaje da bi avio-prevoz bio realizovan avionima tipa ATR 72 i da bi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.