Izvor: Blic, 16.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen rok za slanje ponuda za Geneksovu imovinu na Kopaoniku

Rok za slanje ponuda za kupovinu imovine kompanije "Internacional CG" produžen je do 31. oktobra, objavila je danas Agencija za privatizaciju. Agencija nije navela kad će biti održana aukcijska prodaja imovine nekadašnjeg Geneksa, koja je ranije bila zakazana za 29. oktobar.

U pozivu zainteresovanim kupcima, koji je objavljen krajem jula ove godine, navedeno je da će na ponovljenom tenderu početna cena za imovinu "Geneksa" na Kopaoniku biti 23 miliona evra.

Na prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tenderu, objavljenom u decembru prošle godine početna cena je bila 45 miliona evra, ali nije stigla nijedna obavezujuća ponuda.

Na prodaju su ponuđeni hoteli "Grand" i "Sunčani vrhovi" (Apartmani Konaci) kao i restoran "Zvrk".

Uslov za učešće u nadmetanju je dostavljanje garancije od šest miliona evra i dokaza da zainteresovani kupac posluje na međunarodnom tržištu i raspolaže zaštićenim znakom (brendom) u odmorišnom hotelijerstvu sa najmanje četiri zvezdice i da ima najmanje 10 hotela.

Investicionim programom je predviđeno da novi vlasnik zadrzi postojeće funkcije hotela i apartmana najmanje sledećih deset godina, da obezbedi nivo kvaliteta od najmanje četiri međunarodne zvezdice za hotel "Grand" u roku od dve godine od dana preuzimanja, a za hotel "Sunčani vrhovi" u roku od tri godine. Kupac hotela na Kopaoniku će imati obavezu da zadrži 253 radnika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen rok za Geneksovu imovinu

Izvor: B92, 17.Okt.2008, 10:37

Beograd -- Rok za slanje ponuda za kupovinu imovine kompanije "Internacional CG" produžen je do 31. oktobra, objavila je Agencija za privatizaciju...Agencija nije navela kad će biti održana aukcijska prodaja imovine nekadašnjeg Geneksa, koja je ranije bila zakazana za 29. oktobar. U pozivu zainteresovanim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.