Prodato oko 2.150 tona voća i povrća: Lubenica zabeležila ovogodišnji rekord

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato oko 2.150 tona voća i povrća: Lubenica zabeležila ovogodišnji rekord

Na Veletržnici Beograd prodato je oko 2.150 tona voća i povrća prošle nedelje, što je blago povećanje u odnosu na sredinu avgusta.

Lubenica je sa prodate 693 tone zabeležila ovogodišnji rekord i povećanje za skoro 30 odsto u odnosu na prethodnu nedelju, navodi se u saoopštenju Veletržnice Beograd.

Šargarepa, dinja, kupus, paradajz i breskva, zabeležili su promet između 100 i 200 tona, a određeni rast ostvarili su šljiva i tikvica sa po 100 prodatih tona.

Kako se dodaje u saopštenju, cene na Veletržnici su i prošle nedelje bile niže nego na kvantaškim pijacama u većim gradovima u Srbiji, ali i u celom regionu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.