Izvor: Blic, 16.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato još sedam lokalnih medija, kupci lokalni biznismeni

Na današnjoj aukciji u Agenciji za privatizaciju prodato je sedam medija, i to uglavnom lokalnim biznismenima. Najveću cenu dostigle su "Ibarske novosti", koje su za 70 miliona dinara prodate Dragici Tomić i šabački list "Glas Podrinja", koji je za 59 miliona dinara kupio lokalni konzorcijum biznismena, na čelu sa vlasnikom firme "Duga M" Slobodanom Teodorovićem.

Za "Glas Podrinja" nadmetalo se pet učesnika, a među zainteresovanima je bio i šabački biznismen Miroslav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bogićević, vlasnik koncerna "Farmakom". Bogićević je srpskoj javnosti poznat po tome što je objavio da želi da kupi ugledni nedeljnik NIN. On je tokom poslednjih desetak godina stvorio zavidnu poslovnu imperiju u kojoj su, između ostalih, PIK u Debrcu, šabačka "Mlekara", Fabrika akumulatora u Somboru, livnice u Požegi i Guči, rudnik u Zajači kod Krupnja...

Direktor "Ibarskih novosti" Dragan Rajičić objasnio je novinarima da ovo preduzeće u svom sastavu ima i Radio i Televiziju Kraljevo, koja je dobila regionalnu frekvenciju za emitovanje i obuhvata audotorijum od pet miliona gledalaca. U preduzeću je zaposleno 107 radnika, a novi vlasnik firmu preuzima bez zaostalih plata i dugova. "Ibarske novosti" imaju i list, čiji je nedeljni tiraž oko 3.500 premeraka

Neki mediji na današnjoj aukciji kupljeni su i iz praktičnih razloga, pa je tako "Radio Drinu" iz Malog Zvornika kupio Nikolaj Dimitrov za 311.000 dinara, kako je objasnio zbog toga što se nalazi "u blizini kuće u kojoj živi". Dimitrov već u vlasništvu ima kamenolom i fabruku kreča "Ravnaja" iz Malog Zvornika, poljoprivredno dobro "Omoljica" i svoj privatni radio u Novom Sadu, za koji nije precizirao kako se zove. RTV Sokobanja prodata je Snežani Otović za 510.000 dinara, a vlasnik Radio Ljubovije je postala vlasnica privatnog radija "014" iz Valjeva Slavica Terzić.

Na aukciji je prodata i RTV Krajina sa 37 zaposlenih, a kupac je doktor tehničkih nauka Petar Rakin koji je ovu radio-televizijsku kuću kupio za 138.000 dinara, u ime Naučno-tehnolškog parka iz Zemuna. Ova institucija razvija programe održivog razvoja lokalnih samuprava i RTV Krajina je kupljena kako bi se privredne aktivnosti u tom kraju podigle na viši nivo . Kuriozitet na aukciji je i prodaja "Zavoda za urbanizam projektovanje" iz Prijepolja. Startovalo se sa početnom cenom od 42.000 dinara, a dostignuta je prodajna cena od 26 miliona dinara. Kupac je privatni autoprevoznik "Saturs" iz Sarajeva. "Leskovački sajam" koji raspolaže sa 5.000 kvadrata izložbenog prostora kupio je za 126 miliona dinara inženjer Zeljko Vuksanović iz Beograda, dok je društveno preduzeće za kulturu i odmor "Partizan" iz Žarkova za 220 miliona dinara prodat Vesku Pejoviću, biznismenu iz Crne Gore.

Pejović je vlasnik Fabrike aluminijuma u Nikšiću, Hotela "Budva" u Budvi, a žarkovačko preduzeće je kupio prvenstveno zbog toga što je u njegovom sastavu i kamp od 12.000 kvadratnih metara u Budvi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.