Izvor: B92, 31.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato 80 odsto Cepter osiguranja

Beograd -- Austrijsko osiguravajuće društvo "Unika" preuzelo je 80 odsto kapitala "Cepter osiguranja" za 16 miliona evra

Generalni direktor austrijskog društva Konstantin Klin rekao je na konferenciji za novinare da je cilj tog strateškog partnerstva rast na tržištu životnog osiguranja i najavio osnivanje kompanije koja će se baviti i drugim vidovima osiguranja.

On je naveo da je u toku dobijanje dozvole Narodne banke Srbije i rešavanje pravnih formalnosti oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preuzimanja "Cepter osiguranja".

Vlasnik kompanije "Cepter internacional" Filip Cepter rekao je da će partnerstvo sa "Unikom" proširiti aktivnosti firme i povećati broj zaposlenih. On je rekao da "Cepter osiguranje" zauzima 40 odsto srpskog tržišta životnog osiguranja, i dodao da ima oko 20.000 zaključenih polisa i oko 9.000 saradnika.

"Unika" je osnovana 1999. godine spajanjem pet austrijskih osiguravajućih kuća, i u prošloj godini je povećala premiju osiguranja za 25,2 odsto, odnosno na 4,7 milijardi evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.