Prodati zapisi za 7,5 mlrd. dinara

Izvor: B92, Tanjug, 19.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodati zapisi za 7,5 mlrd. dinara

Beograd -- Na aukciji tromesečnih državnih hartija od vrednosti Uprave za trezor, prodata je celokupna emisije zapisa u iznosu od 7,5 milijardi dinara.

Rok dospeća je 18. avgust 2009. godine, uz kamatu od 15,1 odsto godišnje, saopšteno je iz Ministarstva finansija, koje podseća da je obim emisije zapisa Trezora povećan sa pet na 7,5 milijardi dinara.

"Povećali smo emisiju državnih zapisa na sedam i po milijardi dinara, kako bismo mogli da odgovorimo rastu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interesovanja investitora za trezorskim zapisima, kao trenutno najsigurnijem vidu investiranja na domaćem finansijskom tržištu", rekao je direktor Uprave za trezor Ivan Maričić.

On je dodao da će "uspešna prodaja državnih zapisa imati pozitivan efekat na likvidnost države i redovno izmirivanje svih njenih obaveza."

Sledeća vanredna aukcija biće održana u četvrtak, 21. maja, a redovna u utorak, 26. maja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Emisija povećana na 7,5 milijardi dinara

Izvor: EMportal, 19.Maj.2009

Na današnjoj aukciji tromesečnih državnih zapisa Uprave za trezor prodato je 750 hiljada državnih zapisa, ukupne nominalne vrednosti 7,5 milijardi dinara, što predstavlja 100 odsto od obima emisije, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.