Izvor: Blic, 12.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodati hoteli Prag i Central

Hotel "Prag" iz Beograda prodat je u četvrtak na aukciji u Agenciji za privatizaciju za 850 miliona dinara konzorcijumu u kojem su Jovan Pejčić i Tomislav Đorđević.

Za kupovinu "Praga" bilo je 16 zainteresovanih kupaca, među kojima i biznismen Mile Jerković, koji je kupio velike parcele poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini. Početna cena za hotel bila je 127,6 miliona dinara.

Aukciji je prisustvovao i Slobodan Prorok, zastupnik naslednika hotela "Prag" Dimitrija Kostića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je podsetio da je Prvi opštinski sud u Beogradu 15. juna ove godine doneo privremenu meru kojom se zabranjuje Agenciji za privatizaciju da otuđuje i prodaje kapital tog preduzeća.

Ukupna procenjena vrednost kapitala hotela "Prag" je 531,74 miliona dinara, odnosno oko 6,53 miliona evra. Prihodi hotela prošle godine bili su 82,1 milona dinara, a rashodi su iznosili 80 miliona dinara.

Na aukciji je prodat i hotel "Central" iz Zemuna po ceni od 124 miliona dinara, a kupac je Zorana Joksimović iz Beograda.

U sastavu "Centrala" posluju i restorani "Venecija", "Gardoš", "Zemunski cvet", "Vatrenka" i "Dunav".

Početna cena bila je 93,8 miliona dinara, a obavezne investicije novog vlasnika su 7,9 miliona dinara.

Procenjena vrednost kapitala "Centrala" je 391,1 miliona dinara, odnosno oko 4,7 miliona evra. Prihodi hotela u prošloj godini bili su 41,9 miliona dinara, a rashodi 113,3 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.