Prodate evroobveznice za milijardu dolara

Izvor: NaDlanu.com, 22.Sep.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodate evroobveznice za milijardu dolara

Srbija je na inostranom tržištu prodala evroobveznice u vrednosti milijardu dolara, izjavio je u četvrtak premijer Srbije Mirko Cvetković.

"To je istorijski događaj za Srbiju jer se po prvi put državna hartija od vrednosti kotira na evropskom tržištu", rekao je Cvetković u intervuju za agenciju Beta.On je naveo da je trgovanje evroobveznicama Srbije u sredu bilo veoma uspešno jer je potražnja bila duplo veća od ponude, odnosno dobijene su ponude u vrednosti od dve milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << dolara.Evroobveznice su desetogodišnje, a prodate su sa godišnjom kamatom od 7,25 odsto."Uspešnim 'probijanjem leda' prodajom hartija od vrednosti na evropskim berzama Srbija je pokazala da je zemlja koja učestvuje ne samo u robnoj, već i u finansijskoj razmeni sa svetom", istakao je Cvetković.Značaj prodaje evroobveznica je, prema rečima premijera, i u tome što država dobija dugoročne izvore finansiranja likvidnosti budžeta i popravlja platni bilans. BEOGRAD, 22. septembra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.