Prodata najskuplja krava na svetu za više od četiri miliona dolara VIDEO

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 12:02

Prodata najskuplja krava na svetu za više od četiri miliona dolara VIDEO

Ogromna bela krava nedavno je prodata na aukciji u Brazilu za neverovatnu cenu, oborivši sve rekorde. Reč je o kravi rase Nelore koja je najtraženija na svetu.

Reč je o kravi rase Nelore koja je najtraženija na svetu.

Naime, jedna trećina vlasništva nad kravom neobičnog imena Viatina-19 FIV Mara Imóveis, prodata je na aukciji za 1,44 miliona dolara, čime je njena ukupna vrednost dostigla 4,3 miliona dolara.

Polovina vlasništva nad 4,5 godine starom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kravom prodata je 2022. godine za oko 800.000 dolara.

Rekordna transakcija opravdana je genetskim kvalitetom rase, kao i potražnjom za životinjama sa izuzetnim karakteristikama.

Ovu rasu krava karakteriše svetlo bela dlaka i grba na leđima. Izuzetno su otporne na visoke temperature, u čemu značajnu ulogu ima dlaka koja reflektuje svetlost, kao i duplo veće i 30 odsto brojnije znojne žlezde u odnosu na druge evropske rase.

Potiču iz Indije, a ime su dobile po indijskoj oblasti Nelore u državi Andra Pradeš.

Nelore krave su neverovatno izdržljive i otporne na infekcije. Ta rasa se lako razmnožava, a telad zahteva minimalnu pomoć ljudi.

Inače, u Brazilu postoji oko 167 miliona goveda ove rase, što čini 80 odsto ukupnog broja krava u zemlji, preneo je portal „Dnevno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.