Prodata medijska preduzeća milijardera

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 15:50

Prodata medijska preduzeća milijardera

Medijska preduzeća koja kontroliše češki milijarder i lider opozicije Andej Babiš, prodata su investitoru Karelu Pražaku, javili su juče češki mediji.

Kompanija Agrofert, koji Babiš kontroliše preko povereničkih fondova, pristala je da Pražaku proda svoja medijska preduzeća MAFRA i LONDA i hemijske firme, navele su obe strane, ali nijedna nije otkrila finansijske detalje, prenosi Rojters

MAFRA i LONDA su glavni igrači na češkoj medijskoj sceni, a u njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasništvu su, između ostalog, dnevne novine Mlada fronta Dnes i Lidove novini, kao i jedna od najvećih radio stanica u Češkoj.

Prema predlogu zakona koji je usvojila vlada desnog centra, članovi parlamenta i vlade ne smeju da poseduju određene medije, čak ni preko povereničkih fondova ili povezanih lica.

Protivnici su često kritikovali Babiša, premijera Češke od 2017. do 2021. godine, da koristi medije pod kontrolom Agroferta u svoju političku korist, što je on uvek negirao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodata medijska preduzeća milijardera

Izvor: Capital.ba, 03.Sep.2023, 11:15

PRAG – Medijska preduzeća koja kontroliše češki milijarder i lider opozicije Andej Babiš, prodata su investitoru Karelu Pražaku, javili su češki mediji. FOTO: Pixabay Kompanija Agrofert, koji Babiš kontroliše preko povjereničkih fondova, pristala je da Pražaku proda svoja medijska preduzeća...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.