Izvor: Blic, 27.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodata imovina Lola sistema

Deo imovine preduzeća Lola sistem prodat je na licitaciji u Agenciji za privatizaciju za 148 miliona dinara slovenačko-srpskoj kompaniji SCT CG (Slovenija ceste i tehnika & Caričin Grad) Montaža, koja je najavila ulaganja od 20 miliona evra.

Vlasnik kompanije Caričin Grad i predsednik Upravnog odbora novoosnovane kompanije Milentije Mitrović kazao je da će ta kompanija u kupljenoj hali već od januara naredne godine da pokrene proizvodnju prenapregnutog betona.

Vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << modne kuće „Mona" Đorđe Momirović kupio je juče u Agenciji za privatizaciju preduzeće Agroeksport-proizvodnja i promet za 146 miliona dinara. Momirović je kazao da namerava da nastavi istu delatnost, kao i da razvije proizvodnju finalne kože.

Preduzeća Oprema, Mont i Fitip iz niškog Min Holdinga, prodata su za 430 miliona dinara poljskoj firmi za proizvodnju rudarskih mašina „Kopeks", koja ima 10 fabrika u Varšavi.

Preduzeće za preradu žitarica Žitopromet iz Zaječara prodato je za 550 miliona dinara Svetislavu Maksimoviću, koji je kazao da će nastaviti istu delatnost.

Preduzeće za ugostiteljstvo i trgovinu Dunav iz Kovina prodato je za 61 milion dinara konzorcijumu fizičkih lica.

Energosoft iz Novog Sada prodat je za 91 milion dinara, što je 13 puta više od početne cene koja je bila 6,8 miliona dinara.

IMT Fabrika mašina i oruđa Standard Boljevac prodata je po početnoj ceni od 168 miliona dinara, Društvo za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata i imovine iz Beograda prodato je za 13,1 miliona dinara, poljoprivredo industrijski kombinat Pusta reka iz Bojnika prodat je za 35 miliona dinara, a preduzeće Rasadnici iz Vranjske banje za 25 miliona dinara.

Preduzeće Vodoprivreda iz Požarevca prodato je za 76 miliona dinara, a građevinsko zanatsko preduzeće Manjež za 3,4 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.