Prodat niški hotel Nais za 135 mil RSD

Izvor: B92, 08.Jul.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodat niški hotel "Nais" za 135 mil RSD

Konzorcijum koji predvodi surdulička firma "Trgogradnja" kupila je hotel "Nais" na auto-putu Beograd - Niš.

Očekuju da ovaj objekat, nakon rekonstrukcije, prve goste primi sledećeg leta.

Kompletna zgrada sa bazenom, kao i plac u neposrednoj blizini hotela prodati su za, kako kaže direktor "Trgogradnje" Velibor Stošić, oko 135 miliona dinara.

Konzorcijum pored njih čine, kako kaže Stošić, još dva fizička lica, a svi, prema njegovim rečima, imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj da objekat zaživi i kao nekada bude neizbežna usputna stanica svima koji prolaze ovim putem.

"Mi smo prvo kupili plac u blizini hotela, ali videli smo da objekat dugo niko ne kupuje. Onda smo se udružili sa ovim ljudima koju su takođe bili zaintersovani i eto sad je moja firma nosilac tog konzoricijuma", navodi Stošić.

"Trgogradnja" će, kaže, uraditi kompletnu rekonstrukciju objekta, a trebalo bi da kao podizvođači budu angažovane i niške firme. Prvi utisak je, dodaje on, da će biti puno posla.

"Sve mora da se radi. Unutra mora sve da se obije, kompletna stolarija i instalacije. Ostaće samo konstrukcije. Predviđeno je da novi objekat ima i solarnu energiju tako da ćemo morati sve maltene iznova da radimo. Trebaće duplo više para za adaptaciju od onoga što je uloženo", kaže Stošić.

Motiv konzorcijuma je, kako kaže Stošić, da "Nais" počne da radi i da se tu zaposle ljudi, jer je prema njegovim rečima, to "izvozni proizvod, zato što su ga oduvek rado posećivali stranci". Rešeni su, kako kaže, da sledeće sezone hotel ponovo otvori svoja vrata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.