Prodat jedan od giganata bivše SFRJ čiji je usisivač imala svaka kuća

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 11:35

Prodat jedan od giganata bivše SFRJ čiji je usisivač imala svaka kuća

Čačak -- Fabrika uređaja za domaćinstvo u stečaju, Sloboda aparati iz Čačka, prodata je kao pravno lice prekjuče

Ona je prodata na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja upravlja ovim dužnikom.

Kupac je po ceni od 390 miliona dinara postao tročlani konzorcijum kojeg sačinjavaju DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge EVROPA CBA iz čačanskog naselja Ljubić koji je i predstavnik konzorcijuma, zatim Kit komerc DOO iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograda - Čukarica i čačansko preduzeće Trgojug DOO za trgovinu i posredovanje - navodi se u saopštenju o prodaji kojeg poseduje agencija RINA.

Inače, preduzeće Trgojug osnovano je 2001. godine i na ovom području uživa ugled uspešnog kolektiva čiji je zakonski zastupnik i direktor Radoman Đurović.

Početna cena na nadmetanju u Beogradu bila je 126,3 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti, a na nadmetanju je učestvovalo čak šest zainteresovanih kupaca sa položenom kaucijom.

Predmet prodaje na ovom nadmetanju bilo je 15 objekata Aparata, fabričkih hala i drugih poslovnih zgrada, koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika, ili s pravom državine ili kao vanknjižno vlasništvo. Zatim, oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Istog dana kad je nadmetanje održano, 25. maja, komisija za sprovođenje prodaje proglasila je postupak uspešnim.

Privatizacija Aparata započeta je 2005. godine i nikad nije sprovedena, pogoni su zatvoreno 2008. a 2018. Privredni sud u Čačku proglasio je bankrotstvo preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodata fabrika "Sloboda aparati" iz Čačka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022

Fabrika "Sloboda aparati”, koja je proizvodila uređaje za domaćinstvo, prodata je kao pravno lice, na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja je do sada upravljala ovim dužnikom...Po ceni od 390 miliona dinara, vlasnik ove nekadašnje fabrike kućnih aparata,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.