Prodat hotel u Banji Vrujci

Izvor: Politika, 31.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodat hotel u Banji Vrujci

Rumunska kompanija "Tender grup" je 45,62 odsto kapitala PUP "Vrujci" kupila od subotičke "Si end Si grupe" Vojina Đorđevića

Vrujci Više nema dileme ko je novi vlasnik hotela "Vrujci" sa pratećim sadržajima u istoimenoj banji kod Mionice. Naime, novi većinski vlasnik je, kako je saopštio menadžment hotela, rumunska kompanija "Tender grup" iz Temišvara, koja je kupila 45,62 odsto kapitala, do ove transakcije vlasnički deo "Si end Si grupe" Vojina Đorđevića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Cena nije poznata, ostala je pod plaštom poslovne tajne.

Inače, u dosta zamršenim vlasničkim odnosima, Agencija za osiguranje depozita po drugi put je u maju ove godine oglasila prodaju 42,8 odsto kapitala po ceni oko 125,4 miliona dinara. Društveni kapital je učestvovao sa 50,32 odsto, od čega je 15 odsto pripalo radnicima.

Suvlasnici ovog banjskog kompleksa su još beogradski "Termoelektro" sa 2,42 i "Si end Si grupa" sa 2,82 odsto kapitala. Na ponovnom oglašavanju tendera "Si end Si grupa" je tražila pravo preče kupovine, što je i ostvarila za iznos od 125,4 miliona dinara i tako ostvarila ukupan vlasnički udeo od 45,62 odsto koji je preprodala rumunskoj kompaniji.

Kako smo saznali, Rumuni će sredinom avgusta kupiti udeo od "Termoelektra" i gazdovati sa 49,8 odsto ovog banjskog kompleksa u čijem sastavu je hotel sa tri zvezdice, odnosno 100 soba i 220 ležajeva.

Pored hotela novi vlasnik kupio je i jedan zatvoreni i tri otvorena bazena, dva fudbalska i tri teniska terena, kongresnu salu, restoran sa 400 i terasu sa 300 mesta, kao i niz drugih pratećih sadržaja, među kojima su i bušotine sa termomineralnom vodom.

Rumunska kompanija "Tender grup" osnovana je u Temišvaru 1991. godine sa stopostotnim domaćim kapitalom. Bavi se raznim poslovima, od nuklearne energije, građevinarstva, do ugostiteljstva. U svojim firmama zapošljava oko 20.000 radnika.

Zaposleni u banjskom kompleksu u Vrujcima, kako smo čuli, zadovoljni su s novim vlasnikom, koji je najavio dolazak za 15 dana.

B. Novović

[objavljeno: 31.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.