Prodali udeo za 357 miliona $: Najveći britanski maloprodajni lanac se povukao iz Kine

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodali udeo za 357 miliona $: Najveći britanski maloprodajni lanac se povukao iz Kine

London -- Najveći britanski maloprodajni lanac Tesko prodao je svoj 20-procentni udeo u preduzeću zajednički osnovanom sa partnerom Čajna risorsiz holdings (CRH).

Tesko je na taj način prikupio 357 miliona dolara i kompletirao svoje povlačenje iz te zemlje.

Da podsetimo, Tesko je još 2014. godine sa CRH-om osnovao zajedničku kompaniju Gein lend, kada je počeo da se povlači iz Kine.

Kako prenosi Rojters, povlačenje će britanskom maloprodajnom gigantu omogućiti da se usredsredi na svoje osnovno poslovanje, saopšteno je danas iz te kompanije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJVEĆI BRITANSKI TRGOVAC NAPUŠTA KINU Prodali udeo za 275 miliona funti

Izvor: Blic, 25.Feb.2020

Najveći britanski maloprodajni lanac "Tesko" prodao je 20 odsto udela u zajedničkom ulaganju u Kini jedinici svog partnera China Resources Holdings (CRH), piše portal SEEbiz.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.