Prodaju Princezu da vrate dug

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaju "Princezu" da vrate dug

Hotel Princes u Baru, u vlasništvu kompanija iz Atlas grupacije koju predvodi Duško Knežević, biće oglašen na prodaju u prvoj polovini juna.

Hotel je na prodaji da bi se podmirio dug stranom poveriocu po osnovu nevraćenog kredita.

Prema pisanju podgoričkih "Vijesti", trenutno se radi procena hotela, ali se očekuje da procenjena cena bude oko šest miliona evra.

Mada se cena hotela još ne zna, već se špekuliše o tome da je za kupovinu zainteresovan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neimenovani Albanac koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a poreklom je iz Tuzi.

Javni izvršitelj iz Bara Veselin Šćepanović, potvrdio je "Vijestima" informaciju o prodaji čuvene barske "Princeze", ali je rekao da ga tim povodom niko nije kontaktirao.

Atlas grupa, kojom predsedava Knežević, od kraja prošle godine je u problemima, jer Hipo Alpe Adria banka iz Klagenfurta, zbog dela nevraćenog kredita od šest miliona evra, planira da objavi prodaju.

Banka potražuje ukupno oko 12 miliona evra, od čega se 10,5 miliona odnosi na glavnicu duga, dok preostali deo čine kamate sa troškovima izvršnog postupka.

Kredit je pre oko šest godina odobren bivšem hotelskom preduzeću (HTP) Korali, čiju imovinu su podelili fondovi Trend i Atlas Mont. Taj hotel je pripao Atlas Montu i deo je firme Atlas Hotels group.

Hotel ima četiri zvezdice, smešten je u najatraktivnijem delu Bara, u naselju Topolica. Nalazi se uz samo glavno gradsko šetalište pored mora u blizini marine. Hotel ima 135 soba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.