Prodaja kola nezaustavljivo tone, pad registracija

Izvor: B92, 06.Nov.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja kola nezaustavljivo tone, pad registracija

London -- Prodaja automobila u Velikoj Britaniji potonula je u oktobru 2017, sedmi mesec uzastopno, usled razočaravajuće tražnje kupaca.

Broj registracija novih automobila pao je za 12,2 odsto u odnosu na septembar, na 158.192 vozila, pokazali su podaci Udruženja proizvođača i trgovaca motornim vozilima (SMMT), prenosi agencija AFP.

Ovo Udruženje automobilske industrije krivicu za takav sunovrat pripisuje oštrom padu poverenja potrošaca - i konfuziji u pogledu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladinih planova za poboljšanje kvaliteta vazduha.

"Opadanje poslovnog i poverenja potrošača nesumnjivo utiče na tražnju za novim automobilima na tržištu, ali je tome doprinela i konfuzija vezana za vladinu politiku prema dizelašima", rekao je izvršni direktor SMMT-a, Majk Hos.

On je dodao da "potrošače treba pod hitno uveriti da se najnoviji dizel automobili u prodaju s niskom emisijom štetnih materija neće suočiti sa bilo kakvim zabranama, naknadama ili drugim restrikcijama bilo gde u Velikoj Britaniji".

Prema izmenama poreskih propisa, koje su Ujedinjenom Kraljevstvu stupile na snagu u aprilu 2017, vlasnici svih novih automobila - osim onih sa nultom emisijom ugljen-dioksida - sada podležu plaćanju jednakog iznosa godišnje naknade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodaja automobila u Britaniji tone i u oktobru

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2017

LONDON - Prodaja automobila u Velikoj Britaniji potonula je u oktobru 2017, sedmi mjesec uzastopno, usljed razočaravajuće tražnje kupaca, pokazali su danas podaci Udruženja proizvođača i trgovaca motornim vozilima (SMMT)...Broj registracija novih automobila pao je za 12,2 odsto u odnosu na septembar,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.