Prodaja električnih vozila porasla za 43 odsto: Najdalje otišla Norveška

Izvor: B92, 25.Jan.2021, 09:54

Prodaja električnih vozila porasla za 43 odsto: Najdalje otišla Norveška

U 2020. godini prodaja električnih vozila na međunarodnom nivou porasla je za 43 odsto.

Najdalje u kupovini električnih automobila otišla je Norveška, gde je udeo tih vozila u prodaji novih automobila u 2020. godini iznosio 54,3 odsto.

Podaci pokazuju da je 4,2 posto novih vozila na svetu bilo električno.

Istina, građani bogatih skandinavskih zemalja najviše su napredovali u kupovini, ali predviđanja su da će vrlo brzo električna vozila postati dostupna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građanima drugih zemalja bez uobičajenih poreznih podsticaja i subvencija koje uvode vlade širom sveta, prenosi Indikator.

Norveška je razvila državnu strategiju da najkasnije do 2025. godine u potpunosti iskoreni prodaju benzinskih i dizel automobila kao novih vozila u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Globalna prodaja električnih vozila porasla za 43 posto

Izvor: AutoBlog, 25.Jan.2021

U 2020. godini prodaja električnih vozila na globalnom nivou je porasla za 43 posto, a najdalje u kupovini električnih automobila je otišla Norveška, gde je udeo tih vozila u prodaji novih automobila u 2020. godini iznosio 54,3 posto. Podaci pokazuju da je 4,2 posto novih vozila na svetu bilo električno. Istina,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.