„Procontrol“ prodaje maske zbog kojih se sudi njegovom vlasniku

Izvor: Capital.ba, 31.Mar.2023, 13:25

„Procontrol“ prodaje maske zbog kojih se sudi njegovom vlasniku

BANJALUKA – Firmi „Procontrol“ u stečaju ostalo je na lageru 25.000 respiratornih medicinskih maski zbog kojih se sudi njenom vlasniku Slavku Bojiću. FOTO: Pixabay One će biti i prodavane na licitaciji koju je za 6. april zakazao stečajni upravnik po procijenjenoj vrijednosti od 15 feninga po komadu, odnosno 3.757 maraka za ukupnu količinu. To je daleko manja cijena u odnosu na onu po kojoj su ove maske u koroni prodavane Institutu za javno zdravstvo RS. U oglasu za licitaciju  je naglašeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da kupac za maske mora imati dozvolu Agencije za lijekove BIH za promet medicinskom opremom i sredstvima. Podsjećamo, Bojić je zajedno sa bivšim direktorom Instituta za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem, direktorom firme ““Promeding” iz Laktaša Draganom Dubravacem, te vlasnikom Turističke agencije “Travel for fan” Sašom Markovićem optužen za malverzacije u vezi sa nabavkama medicinskih maski. Prema navodima optužnice, Zeljković je kršio procedure javnih nabavki te sproveo pregovarački postupak bez objave obavještenja za nabavku zaštitnih maski, medicinskih odijela i termalnih kamera od nekvalifikovanih ponuđača po cijenama višestruko većim od nabavnih. Tako su, kako se između ostalog, navodi u optužnici, maske Institutu isporučivane po cijeni višoj za čak 1.553 odsto u odnosu na nabavnu. Bojić se tereti za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja u pomaganju i zloupotreba u postupku javne nabavke. Svi optuženi su negirali krivicu i trenutno im se sudi pred Okružnim sudom. Bojić je nakon podizanja optužnice podnio prijedlog za otvaranje stečaja u „Procontrolu“, a sud taj prijedlog prihvatio. Na prodaju i brojačica novca Osim pomenutih maski, na licitaciji će biti ponuđene i dnevno noćne kamere za nadzor granice, solarni punjači baterija, brojačice novca, tuch prekidači za svjetlo, javljači za duck opremu, dimer za rasvjetu i to u vrijednosti od 60.418 KM. Dodali su da na ovoj licitaciji maske ne mogu biti prodate ispod 1.127 KM, a zalihe robe i repromaterijali ispod 18.125 maraka. CAPITAL: Bojana Ninković Чланак „Procontrol“ prodaje maske zbog kojih se sudi njegovom vlasniku се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Najskuplji stan u Srpskoj prodat za skoro 700.000 KM

Izvor: Capital.ba, 31.Mar.2023

BANJALUKA – Najskuplji prodat stan u Republici Srpskoj prošle godine plaćen je 681.315 KM, dok je za najskuplju kuću iskeširano 650.000 maraka. Kvadrat stana najpapreniji je na Jahorini i košta vrtoglavih 7.856 KM. FOTO: Pixabay Podaci su ovo Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.