Problemi s dobavljačima, Agrokoru prioritet BiH

Izvor: B92, 23.Jun.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi s dobavljačima, Agrokoru prioritet BiH

Poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak potvrdio je da će funkconisanje kompanija-ćerki tog koncerna koje su registrovne u BiH biti prioritet.

On je apelovao istovremeno na medije se suzdrže od objavljivanja neproverenih informacija.

Ramljak se, kako prenosi Jutarnji list, sastao s predsedavajućim Sveta ministara BiH Denisom Zvizdićem i predsednikom vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem, a novinarima je nakon toga rekao da je to nastavak redovnih i konstruktivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastanaka.

"Moj fokus će sada biti situacija u BiH. Nije tajna, i to sam izjavljivao, da je nama prioritet stabilizacija situacije na tržištu BiH s obzirom da tu, ne krijemo, imamo određenih problema s dobavljačima", kazao je Ramljak.

Navodeći da je sada osigurano finansiranje na nivou Agrokor grupe, on je najavio da će u naredinm nedeljama i mesecima imati priliku da više pažnje posveti stanju u BiH.

"Siguran sam da ćemo naći pozitivno rešenje za sve", dodao je poverenik za Agrokor.

Ramljak je takođe najavio da će se iduće nedelje održati veliki sastanak s dobavljačima, kao i detaljniji brifinzi za novinare kako "ne bi bilo šumova u komunikaciji".

"Poteškoća ima, no situacija nije kritična i ne treba razmišljati o otpuštanju velikog broja ljudi", poručio je on.

Kako izveštavaju Nezavisne novine, Zvizdić je konstatovao da je interes BiH da se što pre reši pitanje Agrokorovih firmi u BiH, pre svega Konzuma koji zapošljava najveći broj ljudi.

U Konzumu BiH zaposleno je 4.600 radnika, a u svim kompanijama Agrokora koje posluju u BiH radi 5.200 ljudi. Procene su da Konzum BiH duguje dobavljačima iz FBiH duguje blizu 66,5 miliona evra, a onima u Republici Srpskoj oko 2,8 miliona evra, dodaju Nezavisne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.