Privredna komora overava domaće poreklo roba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2009, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privredna komora "overava" domaće poreklo roba

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je dobila ovlašćenje da, na zahtev ponuđača, izdaje uverenje o domaćem poreklu robe, kao dokaz u postupku javnih nabavki.

U saopštenju se podseća da je 18. jula stupio na snagu Pravilnik o određivanju dokaza na osnovu kojih se utvrđuje da je ponudu dao domaći ponuđač i za određivanje dobara domaćeg porekla, koji je donela ministarka finansija Dijana Dragutinović.

Potvrdu o domaćem poreklu robe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponuđači će od sada tražiti od Biroa za bonitet, registar, izdavanje i overu dokumenata PKS.

Komora može da zahteva dodatnu dokumentaciju, proverava tačnost podataka i zadržava mogućnost da traženo uverenje ne izda, uz pisano obrazloženje.

U saopštenju se podseća da je Zakonom o javnim nabavkama predviđeno da, u situaciji kada postoje ponude dobara domaćeg porekla i ponude dobara stranog porekla, naručilac mora izabrati ponudu ponuđača koji nudi dobra domaćeg porekla, uz uslov da cena nije viša od 20 odsto u odnosu na stranu robu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.