Privreda Austrije ponovo raste

Izvor: S media, 14.Nov.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privreda Austrije ponovo raste

Po prvi put od proleća prošle godine, privreda Austrije ponovo je krenula putem rasta - u trećem kvartalu ove godine bruto domaći proizvod (BDP) zemlje je porastao za 0,9 odsto u odnosu na prethodno tromesečje, pokazali su najnoviji podaci.

Institut za privredno istraživanje "Wifo", medjutim, upozorava da ovi podaci još uvek ne govore o privrednom oporavku.

Na drugoj strani, valdajuće stranke - Socijaldemokratska partija (SPO) i Narodna stranka (OVP) - već >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << govore o uspehu i oporavku privrede, koji pripisuju svojoj politici.

Kancelar Verner Fajman je tako istakao da su paketi mera vlade "očigledno pokazali vidno dejstvo".

"Vlada je efikasno reagovala na tešku krizu", dodao je on, ukazujući da će se kriza zaista završiti tek kada broj nezaposlenih bude vidno smanjen.

Vicekancelar i ministar finansija Jozef Prel ocenio je da je bilo dobro što je "u kriznim mesecima rukovodjeno mirnom rukom". Prema njegovim rečima, sada je prioritet da se stvore preduslovi za dalji raast.

Ministar ekonomije Rajnhold Miterlener naglasio je da će 2010. biti ključna godina za domaću privredu. On je podvukao da je bitno da izvoz dalje jača, dodajući da u toj oblasti postoje mogućnosti za pridobijanje udela na tržištu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.