Privatne apoteke u Sarajevu u problemu zbog cena

Izvor: B92, 29.Mar.2020, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatne apoteke u Sarajevu u problemu zbog cena

Sarajevo -- Privatne apoteke u Sarajevu, zbog odluke kantonalne vlade, moraće da zaustave prodaju maski i rukavica, a kao razlog navode rast veleprodajnih cena.

Oni traže izmenu i dopunu ranije vladine odluke za koju kažu da je u koliziji sa Pravilnikom o određivanju visine veleprodajne i maloprodajne marže lekova.

Razlog je, ističu, porast veleprodajnih cena zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava, pa su apoteke kao poslednje u distributivnom lancu, kako kažu, prinuđene da prodaju te proizvode krajnjim korisnicima ispod veleprodajne cene, da ne bi bili sankcionisane, preneli su sarajevski mediji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.