Privatna firma slala uplatnice, privrednici plaćali misleći da stižu od APR-a

Izvor: RTS, 28.Sep.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatna firma slala uplatnice, privrednici plaćali misleći da stižu od APR-a

Veliki broj privrednika, naročito preduzetnika ovih dana dobio je koverat sa uplatnicom, uz ponudu da se upišu u privredni registar. Mnogi su to učinili misleći da papir stiže iz državne Agencije za privredne registre, međutim poslala ga je privatna Agencija registar usluga, koja je – slučajno ili namerno – sajt nazvala privredniregistar.rs.
Saša Šljukić je vlasnik firme "Horizont 2020" iz Šimanovaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i početnik je u biznisu. Kada mu je stigla koverta sa uplatnicom, nije imao dilemu šta da radi.

"Moram da uplatim. Ako ne uplatim 4.000 ili zakasnim, onda će biti 16.000. Piše 'privredni registar', a tih dana sam registrovao firmu u Agenciji za privredne registre. Obratio sam se knjigovođi i kada je pročitala, rekla je da ne plaćamo", istakao je Šljukić.
Zanimljivo je da su koverte poslate pred sam istek roka za nižu cenu. Neki su platili, a mnogi objašnjenje potražili u APR-u.
"Želimo da naglasimo da se u Agenciji za privredne registre podaci registruju isključivo na zahtev korisnika sa popunjenom registracionom prijavom. APR samoinicijativno nikakve podatke ne unosi, niti se obraća korisnicima putem slanja koverti sa uplatnicima", naglasila je Gabrijela Petković Jovanović ispred Agencije za privredne registre.
Prvi talas koverti stigao je početkom juna i tada je APR reagovao.
Firma koja stoji iza sajta privredniregistar.rs, prema podacima APR-a, inače je markentiška agencija. Zašto je ponuda počinjala rečenicom "upis u privredni registar vrši se u skladu sa opštim uslovima" i odgovore na ostala pitanja nismo uspeli da dobijemo.
Nakon tri dana – ni sagovornika, ni odgovora na imejl. Službenica koja se javljala na dostupne telefone rekla je da sa direktorom Markom Avramovićem ne može da nas poveže.
"Agencija registar usluga d. o. o." osnovana je u maju ove godine. Na sajtu zvučnog imena piše da firmama nudi dobrovoljan upis u njihov registar i oglašavanje uz ažuriranje podataka, što se dodatno plaća.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marketinška agencija slala uplatnice za upis u privredni registar, privrednici dovedeni u zabludu

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2019

Veliki broj privrednika, naročito preduzetnika ovih dana dobio je koverat sa uplatnicom, uz ponudu da se upišu u privredni registar...Mnogi su to učinili misleći da papir stiže iz državne Agencije za privredne registre, međutim poslala ga je privatna Agencija registar usluga, koja je – slučajno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.