Pritisci na male dioničare Adrisa

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Nov.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritisci na male dioničare Adrisa

ROVINJ - U krugovima dioničara Adris grupe ne kriju zabrinutost zbog pokušaja neprijateljskog preuzimanja kompanije, o kojem je javnost nedavno izvještena.

Iako nadležna regulatorna agencija, Hanfa, kaže da medijske napise ne komentira, vjeruje se da je navodni opcijski ugovor većeg dioničara Adrisa Plinija Cuccurina sa slovačkim investicijskim fondom J&T te namjera preuzimanja kontrole nad rovinjskom tvrtkom, značajan udar na interese ostalih dioničara, ali i šire poslovne >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i društvene zajednice, piše Glas Istre.

Dioničari također ističu da ne prestaju pritisci i ponude za prodaju dionica, kako bi investitori prikupili dovoljan broj udjela za davanje javnog poziva za kupnju Adrisa. Taj je poslovni interes, zapravo, očekivan – Adris grupa nakon prodaje TDR-a ima na računima oko šesto milijuna eura, dok sve tvrtke u njezinom sastavu posluju s dobiti. Prema iskazanim poslovnim rezultatima u prvih devet mjeseci ove godine, poduzeća Adris grupe uprihodila su 559 milijuna kuna dobiti.

U planovima rasta i podizanja vrijednosti kompanije – što bi dioničarima moglo donositi visoke prihode u neposrednoj budućnosti – uprava Adris grupe sve otvorenije govori o preuzimanjima, odnosno akvizicijama drugih tvrtki. U slovenskoj osiguravateljskoj kompaniji Save RE već su stekli 15 posto udjela, a jedan od ciljeva je i osiguravateljska kuća Triglav.

U Adrisu naglašavaju da ih zanima i ulaganje u nautički turizam, konkretno u ACI.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.