Priština i Skoplje se nisu dogovorili o ukidanju zabrana uvoza

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština i Skoplje se nisu dogovorili o ukidanju zabrana uvoza

Skoplje -- Za sada ostaju zabrane za izvoz meda i krompira iz S. Makedonije na KiM, kao i zabrana uvoza u S. Makedoniju mlade ribe i ikre sa KiM, prenosi portal A1on.

Ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši i njegov kosovski kolega Endrit Šalja danas su se saglasili da u petak Agencija za hranu i veterinu na KiM pošalje izveštaj makedonske Agencije u kojem će biti prezentovan program za praćenje proizvoda, u ovom slučaju mlade ribe i ikre sa KiM.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ministar Bekteši je rekao da ova mera nije preduzeta samo prema Kosovu, već se odnosi na sve zemlje koje nemaju implementiran program za praćenje proizvoda od ribe.

Šalja je rekao da će mera zabrane biti ukinuta kad isto učini kosovska strana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština i Skoplje se nisu dogovorili o ukidanju zabrana uvoza

Izvor: Capital.ba, 21.Avg.2019, 08:15

SKOPLJE, Za sada ostaju zabrane za izvoz meda i krompira iz S. Makedonije na KiM, kao i zabrana uvoza u S. Makedoniju mlade ribe i ikre sa KiM. Ministar ekonomije Sjeverne Makedonije Krešnik Bekteši i njegov kosovski kolega Endrit Šalja juče su se saglasili da u petak Agencija za hranu i veterinu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.