Izvor: Blic, 22.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priprema prodaje za IMT i 'Zmaj'

Priprema prodaje za IMT i 'Zmaj'

BEOGRAD - U procesu tenderske privatizacije nalazi se 50 preduzeća u Srbiji, a do kraja marta biće pokrenuta inicijativa za još 20 firmi. Posle tog roka najviše još deset preduzeća privatizovaće se do kraja ove godine tenderskom prodajom, rekao je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora PKJ Vladimir Čupić, direktor Agencije za privatizaciju. Trenutno je u 120 firmi biti pokrenuta aukcijska privatizacija, a prve aukcije za pet preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su, kako je najavio, zakazane za 20. mart. Čupić je najavio i da će uskoro biti izabrani finansijski savetnici za restrukturiranje pet preduzeća iz grupe velikih sistema, među kojima su IMT, 'Zmaj' i FAP i taj proces će potrajati najmanje godinu dana. Tokom 2003. i 2004. godine, kako je potvrdio Ćupić, biće privatizovani delovi NIS-a i EPS-a.

Govoreći o prodajnoj ceni koja će se postići na ovim aukcijama, Čupić je rekao da se ne mogu očekivati spektakularni rezultati kao ni značajne investicije i izdašni socijalni programi. Međutim, mnogo je važnije da ta preduzeća dobiju kredibilnog vlasnika koji će biti zainteresovan za razvoj i brigu o zaposlenima. M. V. Slovenci - kupci

Milan Nikolić, potpredsednik PKJ, potvrdio je juče novinarima da su, kad je reč o zemljama iz okruženja, slovenačke firme najviše zainteresovane za kupovinu preduzeća u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.