Prioritetan cilj privlačenje investitora na Paliću

Izvor: S media, 01.Maj.2010, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritetan cilj privlačenje investitora na Paliću

Radovi na adaptaciji Velike palićke terase, jednog od značajnih objekata u velikom Palićkom parku, danas su nastavljeni, uz veliku finansijsku pomoć države, i u prisustvu ministra za ekologiju i prostorno planiranje Olivera Dulića.

Označen je i početak izgradnje kanalizacione mreže kod Omladinskog jezera, a na konferenciji za novinare istaknut je značcaj radova na Paliću, kako bi došli investitori.

Dulić je istakao da su preduzete sve mere kako se ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ponovila ekološka katastrofa od prošle godine sa jezerom Palić.

Prilikom obilaska gradilišta, ministar je rekao i da je dogovoreno sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom da se njihova parcela na Paliću ustupi gradu, a oni će za uzvrat dobiti drugu lokaciju.

Predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja istakli su da je Palić veoma povoljna turističku destinacija i da će samo ove godine biti uloženo 100 miliona dinara za razne projekte.

Najavljena je realizacija nekoliko projekata -izgradnja parkinga u ulici Jozefa Helendeša, rekonstrukcija Ženskog štranda i Velikog parka, kao i nastavak izgradnje Velike terase, za šta je rok šest meseci. Radi se i plan detaljne regulacije za vikend naselje, a ove godine je planirano da se postave kiosci na Pešačkoj plaži.

Gradiliste na Paliću obišao je, sa predstavnicima Vlade, i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.