Izvor: B92, 31.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavljivanje od 28. januara?

Beograd -- Mlađan Dinkić rekao je da bi prijavljivanje građana za dobijanje besplatnih akcija moglo da počne 28. januara 2008. godine.

Ukoliko u prvim nedeljama 2008. godine budu usvojena neophodna podzakonska akta, javni poziv će biti objavljen 25. januara, kazao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić za "Politiku". Skupština Srbije je 26. decembra usvojila zakon o besplatnoj podeli akcija javnih preduzeća.

Prema Dinkićevim rečima, evidentiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana će trajati šest meseci, do 31. jula.

Građani će se prijavljivati dolaskom na šaltere pošta, uz kratko zadržavanje, a neophodan dokument za prijavljivanje je lična karta.

Građani bi potvrde o dobijenim akcijama mogli da očekuju krajem 2008. godine, najavio je Dinkić.

"Do kraja godine, kada se očekuje i formiranje tržišne cene za JAT, Telekom i, nadam se, i za Naftnu industriju Srbije, a počekom sledeće godine za Galeniku, stići će im i prve potvrde o akcijama", kazao je ministar.

Zakonom je predviđeno da se građanima besplatno podeli 15 odsto akcija u Naftnoj industriji Srbije, Elektroprivredi Srbije, Telekomu, Aerodromu "Nikola Tesla", Jat ervejzu, i Galenici.

Procenjuje se da će građani dobiti akcije u vrednosti od po 1.000 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.