Izvor: B92, 26.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavljeno 600 sumnjivih finansijskih transakcija

Beograd -- Direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Srbije Oliver Bogavac potvrdio je da je od 1. jula 2002. godine, kad je osnovana Komisija za sprečavanje pranja novca, do danas prijavljeno 600 sumnjivih transakcija.

"Sve sumnjive transakcije Uprava za sprečavanje pranja novca, saglasno Zakonu o srečavanju pranja novca, dostavlja nadležnim državnim organima. Na osnovu podataka Uprave podneto je više krivičnih prijava za krivično delo pranja novca i nekoliko krivičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijava za krivično delo zloupotrebe službenog položaja", rekao je Bogavac za agenciju Beta.

On je dodao da još nije okončan ni jedan postupak pokrenut na osnovu podataka koje je Uprava dostavila nadležnim državnim organima. Na pitanje dokle je stigao postupak provere uplata na račune bivšeg savetnika premijera za bezbednost Zorana Janjuševića i direktora Agencije za sanaciju banaka Nemanje Kolesara Bogavac je rekao da su svi podaci i informacije koje Uprava prikuplja, analizira i prosleđuje nadležnim državnim organima, službena tajna. "Iz tog razloga kao i zbog činjenice da je republički javni tužilac pokrenuo postupak, nisam ovlašćen da komentarišem pojedinačne slučajeve", rekao je Bogavac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.