Prijava za let putem interneta

Izvor: Danas, 10.Avg.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava za let putem interneta

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je da uvodi novu uslugu - prijave za let putem interneta.

- Putnici Er Srbije će imati mogućnost da se prijave za let na zvaničnoj internet stranici avio-kompanije. Usluga je dostupna za sve letove Er Srbije iz Beograda, kao i za letove sa još šest polazišta u mreži Er Srbije - Abu Dabi, London, Istanbul, Bejrut, Prag i Bukurešt - navodi se u saopštenju i dodaje da će kasnije proširiti dostupnost usluge na ostatak svoje mreže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
Kako je objašnjeno, putnici će moći da se registruju za let sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu, izaberu sedište i sami odštampaju kartu za ukrcavanje (boarding pass) i ponesu je na aerodrom. Prijave za let mogu se izvršiti najranije 36 sati i najkasnije 60 minuta pre planiranog vremena za poletanje.

Uslugu prijave na let putem interneta takođe mogu da koriste i putnici koji imaju prtljag za predaju. Potrebno je da ga donesu na poseban šalter za brzu predaju prtljaga (baggage drop-off) najkasnije 45 minuta pre leta i da budu na odlaznom izlazu najkasnije 20 minuta pre leta. Na aerodromu putnici koji su se prijavili na let putem interneta i sa sobom nose samo ručni prtljag, ne moraju da odlaze na šalter za prijavu na let, već mogu odmah da se upute ka pasoškoj i bezbednosnoj kontroli. Primenjuju se sva standardna pravila koja se odnose na predati i ručni prtljag, objašnjavaju u Er Srbiji.

- Usluga prijave na let putem interneta je jedna u nizu inovacija koje uvodimo ove godine, zajedno sa internet konekcijom na letu i našim Biznis salonom na Aerodromu Nikola Tesla, koje ćemo uskoro predstaviti - rekao je Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.