Prihodi AD Plastika skočili 16,6%

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2019, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihodi AD Plastika skočili 16,6%

SOLIN - Prema upravo objavljenom Međuizvještaju poslovodstva AD Plastik Grupe za prvih devet mjeseci 2019. godine, poslovni prihodi porasli su za 16,6 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 1.095,32 milijuna kuna.

„Poslovni rezultati za prvih devet mjeseci pokazuju pozitivne trendove našeg poslovanja, unatoč nešto nepovoljnijim utjecajima na tržištu. Od početka godine usmjereni smo na industrijalizaciju irealizaciju ugovorenih projekata. Osim početka >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << serijske proizvodnje redizajniranog Twinga i novog Clia 5 koje su započele u drugom tromjesečju, do kraja godine započet će i serijska proizvodnja vrlozahtjevnog projekta Forda, s kojim prvi puta surađujemo na programu bojenja, te redizajniranogSmarta.", rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 133,54 milijuna kuna na razini Grupe, štoje rast od 3,57 posto, a ostvarena je EBITDA marža od 12,19 posto. Rast prihoda, EBITDA-e i povoljniji neto financijski rezultat utjecali su i na rast neto dobiti Grupe od 6,28 posto koja u izvještajnomrazdoblju iznosi 63,86 milijuna kuna.

„U posljednjih smo nekoliko mjeseci ugovorili značajne poslove razvoja i proizvodnje komponenti uRusiji, koji se najvećim dijelom odnose na nove modele alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ, jednogod naših ključnih kupaca na tom tržištu. Ovi će projekti značajno popuniti kapacitete naših ruskihtvornica što će omogućiti daljnji rast i razvoj grupacije na tom tržištu. U automobilskoj industriji imamozasluženu poziciju kvalitetnog i pouzdanog partnera, a pronašli smo i poslovnu nišu u kojoj ostvarujemorezultate iznad prosjeka same industrije.", izjavio je Marinko Došen.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Končar: Raste udjel izvoza u ukupnim prihodima

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2019

ZAGREB - Društva Grupe KONČAR ostvarila su za razdoblje siječanj – rujan 2019. godine konsolidirane prihode od prodaje proizvoda i usluga u iznosu od 1.868,6 milijuna kuna, što je 7,2 posto više u odnosu na ostvarenje istog razdoblja prethodne godine. Poslovni prihodi ostvareni su u iznosu od...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.