Prihod Promontea 95,1 milion evra

Izvor: B92, 07.Apr.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihod Promontea 95,1 milion evra

Bečići -- Ukupni prihodi Promontea u 2007. iznose 95,1 milion evra, a dobit pre plaćanja poreza, kamata i amortizacije 42 miliona evra.

Prihod Promontea je u prošloj godini činio 0,73 odsto ukupnog prihoda Telenora

Ova kompanija radi u Crnoj Gori 12 godina i za to vreme investirali su ukupno 110 miliona evra, a državi uplatili na ime poreza i doprinosa više od 80 miliona evra.

U februaru ove godine je Promonte, prema podacima Agencije za telekomunikacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << držao 42,1 odsto tržišta moblnih komunikacija u Crnoj Gori, a krajem marta imali su 470 hiljada korisnika. U ukupnom tržišnom kolaču učestvuju još i konkurent T-Mobil sa 34,7 odsto i najmlađi operater Mtel sa 23,2 odsto.

Izvršni direktor Promontea Kare Gustad je, objašnjavajući pad učešća u ukupnom broju korisnika, koji je Promonte pretrpeo prethodnih godina, naveo da u ovoj kompaniji imaju jasna pravila o tome šta se smatra aktivnom karticom u mobilnoj telefoniju.

"Ukoliko neko nema nikakvih aktivnosti, ni poziva ni poruka 90 dana, ne ubrajamo ga u pretplatnika. Ipak, pitanje je da li u tim procenama i drugi oprerateri pristupaju na isti način", kazao je Gustad.

Prihod Promontea, koji je 100 odsto u vlasništvu norveškog Telenora, je u prošloj godini činio 0,73 odsto ukupnog prihoda celokupne norveške grupacije. Ukupni prihodi Telenora u 2007. godini bili su oko 13 milijardi evra i 70 odsto prihoda stvoreno je od mobilne telefonije, a ostalo od drugih usluga.

Norveška Vlada je vlasnik 53,93 odsto akcija Telenora, dok je 46,03 odsto akcija na slobodnoj kotaciji, jer je kompanija na listingu berze u Oslu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.