Preživeli Drugi svetski rat i ekonomske krize: Herc proglašava bankrot

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 17:05

Preživeli Drugi svetski rat i ekonomske krize: Herc proglašava bankrot

Bonita springs -- Herc, američka kompanija koja se od 1918. iznajmljivanjem automobila, proglasiće bankrot, piše CNN.

Prvu prodavnicu otvorili su sa svega 12 modela Forda T, a kompanija je preživela veliku ekonomsku krizu od 1929. do 1933. Godine, zaustavljanje proizvodnje automobila u toku Drugog svetskog rata i još nekoliko šokova vezanih za cenu nafte.

"Uticaj koronavirusa na zahteve putovanja je bio iznenadan i dramatičan i zbog toga kompanija ima velik pad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prihodima. Nesigurno je kada će se prihodi podići i kada će se tržište iznajmljenih automobila do kraja otvoriti za prodaju. Zato moramo da proglasimo bankrot", stoji u službenom saopštenju Herca.

Ovo ne znači da Herc nestaje na scene. Kompanija navodi kako namerava da ostane u poslu u toku restrukturiranja dugova i prelaska u finansijski zdraviju kompaniju,ali CNN navodi kako mnoge kompanije nisu uspele da se izvuku nakon proglašenja bankrota.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Herc" prijavio bankrot, posao iznajmljivanja automobila nakon 102 godine uništila korona

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2020

Kompanija za iznajmljivanje automobila "Herc" koja posluje od 1918. godine podnela je zahtev za zaštitu od bankrota nakon pada poslovanja tokom pandemije koronavirusa...Pregovori sa kreditorima su propali, a dugovi iznose skoro 19 milijardi dolara, prenosi RTS...Bord direktora kompanije zatražio je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.