Prevoznicima objašnjeno kako da rade legalno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevoznicima objašnjeno kako da rade legalno

Pomoćnik ministra za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu Srbije Saša Stojanović izjavio je danas da je predstavnicima udruženja "Kombi prevoz putnika" objašnjeno da kroz dopunu registracije njihove osnovne delatnosti mogu legalno obavljati posao.

Stojanović je agenciji Beta rekao da su predstavnicima "Kombi prevoz putnika" juče na sastanku pojasnili razlog zbog kojih nije moguće menjati postojeće zakone o prevozu putnika, kao i da im je rečeno u kojoj formi mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kako su proteklih godina mogli legalno obavljati delatnost.

Naveo je da ne postoji potreba da se menja Zakon o prevozu putnika, jer većina udruženja kombi prevoznika u okviru svojih delatnosti, ili u okviru turističkih agencija i privrednih društva koje imaju, mogu da registruju dodatnu vrstu usluge koje pružaju - iznajmljivanje vozila sa ili bez vozača.

On je rekao da će u da će se u sledećoj izmeni zakona koja je najavljena za 2018. godinu, nakon sprovedenih analiza potreba za ovim vidom prevoza, utvrditi mogućnost i način učešća ovih vozla u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Udruženje "Kombi prevoz putnika" juče je saopštilo da je odustalo od protesta u Beogradu najavljenog za 27. februar, jer je na više sastanka sa nadležnima konstatovano da postojeći zakonski propisi omogućavaju da se uz dodatna preregistrovanja ta delatnost i dalje može obavljati.

To udruženje je u saopštenju naslovljenom "Postignut dogovor - kombi ostaje na našim drumovima" navelo da su njegovi predstavnici "u periodu od poslednjeg protesta, obavili više konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture".

Izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je stupio na snagu 13. februara ove godine kombi vozilima se više ne mogu prevoziti putnici, već se mogu koristiti isključivo kao putnička vozila za sopstvene potrebe.

Novi zakon predviđa oštrije novčane kazne, kao i oduzimanje vozila, a ti propisi su, po tumačenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture doneti kak o bi se obezbedila sigurnost putnika.

Procenjuje se da je u Srbiji registrovano od 500 do 700 kombi vozila sa najviše devet sedišta.

Resorna ministarka Zorana Mihajlović je ranije izjavila da niko od vozača kombija ne mora da ostane bez posla, "jer sve firme koje se bave kombi prevozom imaju mogućnost da se u najkraćem roku registruju i počnu da rade u skladu sa zakonom".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POSTIGNUT DOGOVOR "Našli smo način da kombi prevoz legalno radi"

Izvor: Blic, 26.Feb.2017

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zadužen za drumski saobraćaj Saša Stojanović potvrdio je da je postignut dogovor sa kombi prevoznicima, tako što im je ukazano na koji način mogu legalno da rade, uz dopunsku registraciju, a u skladu sa Zakonom o turizmu...Nakon poslednjeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.