Prevoznici nakon bojkota sa ministrom Ćorićem

Izvor: Capital.ba, 04.Jul.2022, 15:41

Prevoznici nakon bojkota sa ministrom Ćorićem

BANJALUKA – Predstavnici prevoznika u RS sutra će imati sastanak sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraćaja i veza RS. Foto: Nezavisne novine Potvrdio je ovo Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS, koji je naveo da će sastanak biti održan sutra u 13 časova. Istakao je da će od nadležnih tražiti da se ispune zahtjevi koje su i ranije imali. “Najvažnije je pitanje goriva, bilo to u obliku subvencija, bilo to ukidanje akciza na gorivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ili limitiranje cijene“, naveo je Grbić. Dodao je da je drugi zahtjev, koji već godinama imaju prevoznici, onaj u vezi uslova na carinskim terminalima na graničnim prelazima. “Kada bi se procesi na graničnim prelazima ubrzali onda se ne čeka po dva ili tri dana da se roba ocarini. Kada su ovako velike vrućine prevoznici imaju problema, jer recimo na graničnom prelazu Gradiška nemaju čak ni toalet”, rekao je Grbić. Naveo je da je teško tvrditi da li će nadležni imati sluha za njihove probleme, ali da, ako su ih pozvali na sastanak, vjerovatno će zajedno tražiti neko kompromisno rješenje. Podsjećamo da su prevoznici jutros u znak protesta zbog previsokih cijena goriva odlučili da parkiraju svoje kamione, bojkotuju točenje goriva na benzinskih pumpama, te da ne idu na utovar robe. Nezavisne novine Чланак Prevoznici nakon bojkota sa ministrom Ćorićem се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Postignut dogovor, prevoznici prekidaju bojkot

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2022, 14:48

BANJALUKA - Već sutra će se oformiti jedna radna grupa koja će gledati kako je problem prevoznika riješen u regionu, da vidimo kako da pomognemo prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.