Preuzimanjem fabrike u Srbiji BIMAL Grupa potvrdila lidersku poziciju

Izvor: Capital.ba, 28.Nov.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preuzimanjem fabrike u Srbiji BIMAL Grupa potvrdila lidersku poziciju

BRČKO, BIMAL Grupa je uspješno završila postupak preuzimanja tradicionalne somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja NOVO SUNCE i time zvanično postala većinski vlasnik. Kupovinom fabrike NOVO SUNCE, poslovna grupa BIMAL je potvrdila svoju lidersku poziciju. „Cilj naše akvizicije je ukrupnjavanje i jačanje industrije ulja u regiji Zapadnog Balkana. Naša namjera je da kompaniju BIMAL SUNCE dovedemo na najviši tehničko-tehnološki nivo proizvodnje, koji posjedujemo u fabrici za proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << jestivog ulja BIMAL u Brčkom“ rekao je predsjednik Uprave STUDEN Grupe i generalni direktor kompanije BIMAL g. Ilija Studen. Prvi koraci poslije preuzimanja fabrike su rekonstrukcija pogona, podizanje proizvodnih kapaciteta, te optimizacija troškova. Fabrika NOVO SUNCE trenutno prerađuje suncokretovo i sojino sjeme, dok se u brčanskoj fabrici BIMAL prerađuju sve tri uljarice, suncokret, soja i uljana repica. Kako je saopšteno iz BIMAL Grupe cilj je da obje fabrike proizvode jednake proizvode, vrhunskog kvaliteta od sve tri sirovine. „Početna ulaganja u projekat BIMAL SUNCE su 40 miliona KM. Budući da je plan da kapacitet proizvodnje podignemo sa trenutnih 100.000 tona na 180.000 tona godišnje, ulaganja u narednom periodu će dostići ukupan iznos od 70 miliona KM“ rekao je Studen. BIMAL Grupa će proizvodnjom u dvije fabrike, u Brčkom i u Somboru, godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća tržišta, kao i na svoja tradicionalna izvozna tržišta Turske i Bliskog istoka. Takođe, viši proizvodni kapaciteti znače i čvršću poziciju na tržištu Evropske unije gdje BIMAL već izvozi svoje specijalne proizvode, te potpuno ostvarivanje potencijala izvoza na tržište jugoistočne Azije. Чланак Preuzimanjem fabrike u Srbiji BIMAL Grupa potvrdila lidersku poziciju се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompanija "Bimal" kupila fabriku jestivog ulja "Novo Sunce" u Somboru

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2019

BRČKO – "Bimal Grupa" je uspješno završila postupak preuzimanja tradicionalne somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja "Novo sunce" i time zvanično postala većinski vlasnik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ilija Studen: Kupovinom "Sunca" "Bimal" potvrdio lidersku poziciju

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2019, 08:12

Brčanski "Bimal", koji posluje u okviru "Studen Holdinga", godinama bilježi rast prihoda, a ova kompanija je vodeća u prehrambenoj industriji u BiH, te jedan od vodećih regionalnih proizvođača jestivog ulja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.