Preuzeli aerodrom, a već gomilaju dug: Nove linije šala...

Izvor: B92, 05.Nov.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preuzeli aerodrom, a već gomilaju dug: Nove linije šala...

Očigledno da niko ne može da spasi aerodrom Maribor. Kinezi koji su kupili aerodrom i unajmili aerodromsku infrastrukturu, nisu platili najam dva meseca.

Oni su planirali da uvedu 11 putničkih linija, međutim stvari ne idu po planu - već su dužni 300.000 evra.

Iako im upravljanje drugim najvećim slovenačkim aerodromom ide dosta loše, sada zahtevaju 50-godišnju koncesiju i dalje najavljuju megalomansko širenje aerodroma, piše portal Siol.net, penosi Poslovni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dnevnik.

Iz Ministarstva infrastrukture tvrde da se priprema studija o najboljem mogućem rešenju za mariborki aerodrom, a ako to bude koncesija i sadašnji unajmitelj moći će da pobedi na konkursu.

Prema pisanju mariborskog lista Večer kineska kompanija SHS Aviation je pred prekidom ugovora o najmu koji je ugovoren na period od 15 godina, s mogućnošću obnove za još pet godina, dok je mesečna najamnina 98.300 evra.

Međutim, to opovrgava Marko Gros, direktor SHS Aviationa, koji tvrdi da kineski vlasnici nikako ne žele da se povuku iz vlasništva Aerodroma Maribor i da ne menjaju svoje planove.

U zamjenu za koncesiju Kinezi obećavaju ulaganje vredno 660 miliona evra, ali lokalno stanovništvo već je protestovalo protiv širenja aerodroma. U potpuno nerealnim scenarijima spominjala se i nabavka većih aviona kojima bi se iz Maribora moglo leteti i do Kine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.