Preti povećanje nezaposlenosti

Izvor: S media, 04.Avg.2009, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti povećanje nezaposlenosti

Nezaposlenost u Kini je "veoma ozbiljna" i može da se poveća uprkos poslednjim poboljšanjima u ekonomiji, saopštila je vlada.

Peking pokušava da stvori radna mesta za otpuštene radnike, nove diplomce, migrante i druge, rekao je novinarima Vang Jadong, direktor u ministarstvu za socijalnu sigurnost.

Zvaničnici su ukazali da se kineski oporavak još nije učvrstio uprkos ubrzanju ekonomskog rasta u poslednjem kvartalu na 7,9 odsto sa 6,1 procenata iz prethodnog tromesečja.

Najmanje 30 miliona radnika migranata je ostalo bez posla zbog zatvaranja fabrika kada je svetska potražnja za kineskim izvozom presahla prošle godine, navodi vlada.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.