Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda protiv štrajkača

Novi Pazar -- Opštinski sud u Novom Pazaru štrajkačima holdinga "Vojin Popović" u stečaju naložio da uklone barikade sa ulaza u preduzeće.

Sud je rešenje doneo kako bi zakupci magacina mogli nesmetano da posluju, saopšteno je iz suda. Podsetimo, radnici tog preduzeća u stečaju mesecima protestuju, blokirali su i saobraćaj, a neki su štrajkovali glađu, tražeći rešavanje statusa tog preduzeća i izlazak iz, kako tvrde, montiranog stečaja.

Omer Bećović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan od štrajkača, kaže da je neverovatno da "sud brine o privatincima, a ne o radnicima koji traže hleb i pravdu".

"Već 95 dana smo zabarikadirani u upravnoj zgradi holdinga i tražimo da nas država spasi od tajkuna. O nama ne brinu ni sud ni vlada, oni brinu o bogatima", rekao je Bećović.

Preduzeće "Vojin Popović" iz Novog Pazara otišlo je u stečaj pre više od godinu dana i od tada je bez posla ostalo oko 300 radnika. Ta firma u svom sastavu ima ribnjak, domaću radinost, klanicu i trgovinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.