Premijerka obećala: Plate veće svima, i do 12,5%

Izvor: B92, 23.Jun.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka obećala: Plate veće svima, i do 12,5%

U Republici Srpskoj biće povećane plate svim radnicima i u relanom i javnom sektoru, potvrdila je entitetska premijerka Željka Cvijanović.

Istakla je da su u proteklom periodu urađene neophodne analize, obavljeni razgovori sa socijalnim partnerima te da ima dovoljno budžetskih sredstava da se ovo i realizuje, prenosi Klix.ba.

“Glavno opredjeljenje jeste da se dodatno poveća iznos neoporezivnog dela dohotka", rekla je Cvijanović i dodala da bi se oporezivi deo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plate, koji je sada 200 KM, povećao na 500 KM.

"Taj deo koji pripada RS, u iznosu od 300 maraka, sada da ide radniku, a ne poslodavcu", istakla je ona.

Tako bi, dodala je, u RS plate u većem iznosu bile povećane za blizu 0,75 odsto, dok će najniže zarade, primera radi od 400 KM, iznositii blizu 450 KM i to je povećanje oko 12,5 odsto ili za zarade od 500 KM povećanje će biti devet odsto.

Uvjerava da će poslodavci sprovesti meru povećanja plate, jer će biti usvojen zakon koji će to pitanje regulisati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.