Premijerka i malinari dogovorili formiranje Radnog tela za praćenje formiranje cene tog voća

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka i malinari dogovorili formiranje Radnog tela za praćenje formiranje cene tog voća

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović izjavio je danas da su malinari zadovoljni razgovorom sa premijerkom Anom Brnabić i da očekuje da će do četvrtka sledeće nedelje imati i konkretne rezultate o ceni malina.

On je agenciji Beta rekao da će biti formirana radna grupa sa ciljem da u narednih nedelju dana ispita kako se formira cena maline u evropskim zemljama.

Radović je dodao da će radna grupa ispitati koja je cena maline u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Poljskoj i da će u tu zemlju za dva do tri dana otputovati predstavnici vlade, hladnjačara i malinara.

"Nakon toga ponovo ćemo se sastati sledećeg četvrtka i tada bi trebalo da utvrdimo cenu.

Najvažnije je da bude formirana akontna cena maline na teritoriji cele Srbije", rekao je Radović.

Radović je rekao da je to udruženje tražilo da prosečna cena bude 1,83 evra ili 200 dinara za kilogram malina. Sada je cena od 100 do 125 dinara, ponegde do 150 dinara.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predstavnici proizvođača malina i hladnjačara dogovorili su se na današnjem sastanku u Beogradu da se formira Radno telo koje će pratiti formiranje cena na domaćem i konkurentnim tržištima kako bi se napravio dogovor prihvatljiv za sve.

Radno telo će činiti predstavnici Vlade Srbije i predstavnici proizvođača malina i hladnjačara.

Kako je saopštila Vlada Srbije, sastanku su prisustvovali i ministri trgovine i poljoprivrede, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerka i malinari dogovorili formiranje Radnog tela

Izvor: Beta, 06.Jul.2017

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović izjavio je danas da su malinari zadovoljni razgovorom sa premijerkom Anom Brnabić i da očekuje da će do četvrtka sledeće nedelje imati i konkretne rezultate o ceni malina.On je agenciji Beta rekao da će biti formirana radna...

Nastavak na Beta...

Premijerka Brnabić i malinari postigli dogovor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2017

Predstavnici Vlade posredovali u razgovorima proizvođača i hladnjačara..Na sastanku predsednice Vlade RS Ane Brnabić sa predstavnicima proizvođača malina i predstavniicma hladnjačara postignut je dogovor o formiranju Radnog tela koje će pratiti formiranje cena na tržištu, saopšteno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.