Premijerka Srbije  zadovoljna ekonomskim rezultatima

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Srbije zadovoljna ekonomskim rezultatima

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je zadovoljna postignutim ekonomskim rezultatima u 2018.godinu i dodala da će sledeće godine biti dat jak signal domaćoj privredi.

Srbija destinacija broj 1 za turiste po izboru svetskih putnika: Naša zemlja premašila sva očekivanja turista

Ona je novinarima rekla da će ove godine, kada se sumiraju rezultati, sigurno biti više direktnih stranih investicija nego lane.

- Važno nam je da 2019.godine damo jak signal, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima, porodičnim kompanijama i strart ap kompanijama koje mogu da utiču na transformaciju ekonmije u Srbiji - rekla je Brnabić novinarima.

Brnabić je kazala da Srbija ove godine ima dobar ekonomski rast između 4,2 i 4,4 odsto, a da će veliki izazov u 2019.godini biti da takva dinamika bude nastavljena.

- Moramo da se fokusiramo na prave stvari koje će omogćiti da imamo održiv razvoj i 2020. i 2021.godine i da ostavimo drugačiju bazu za vlade nakon nas -  rekla je ona.

Jedna velika naučena lekcija za mene je, kaže, pozicija Srbija na duing biznis listi Svetske banke.

- Videli smo da, iako radimo dobro, ako ne radimo dovoljno brzo, neko napreduje brže od nas. Mi smo napredovali, ali su nas neke zemlje prestigle, tako da moramo da radimo bolje i brže - rekla je premijerka.

Kaže da je Srbija od 1.oktobra, kada je reč o mladim preduzetnicima, uvela sistem podsticaja, da oni koji su završili školu ili fakultet u prethodnih 12 meseci mogi da registruju firmu, a da ne plaćaju poreze i doprinose.

- U oktobru smo imali samo 22 registrovane kompanije, u novembru 89 registrovanih kompanija, videćemo u decembru -  rekla je Brnabić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.