Premijer: U Nagoji vozi tojotu, u Srbiji fijat...

Izvor: Mondo, 16.Mar.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: U Nagoji vozi tojotu, u Srbiji fijat...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svaka država i svako mesto u svetu vode računa o tome da podstaknu domaću proizvodnju, pa bi tako trebalo i u Srbiji.

Foto: Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Vučić kaže da se on bori da Srbi najviše kupuju Fijatove automobile proizvedene u Srbiji, ali i kamere marke Panasonik, iz Svilajnca.

PDV ide odlično

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će naplata PDV u prva tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meseca biti za pet odsto veća od planirane, što su veoma dobri rezultati za Srbiju. Vučić je prilikom posete fabrike Panasonik u Svilajncu rekao da će i rezultati sa rashodne strane biti bolji nego što je planirano, što znači da će deficit biti značajno niži. "Prihodi će biti bolji od očekivanih, to će se dobro videti na kraju meseca", rekao je Vučić. Premijer je rekao da se prave čvrsti temelji za dobru građevinu, kakva treba da bude srpska ekonomija.

Prilikom obilaska fabrike Panasonic lighting devices Serbia u Svilajncu, Vučić je rekao da je tražio od svog snimatelja da zameni svoju Soni kameru Panasonikovom.

"Smejte se vi meni, to su me naučili u Japanu kad sam bio", rekao je premijer i objasnio:

"Kad odete u Hirošimu videćete samo Mazdina vozila, kad odet u Nagoju videćete Tojotina vozila, kad odete u Jokahomu samo Nisanova vozila, kad odete u Tokijo videćete sva moguća vozila, ali, hoću da kažem da svako mesto vodi računa kako da podstakne svoju proizvodnju".

Zato će i on da se bori da se u Srbiji kupuje najviše "fijat" iz kragujevačke fabrike, i "panasonik" kamere, rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Naplata PDV-a veća za pet odsto

Izvor: Beta, 16.Mar.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Svilajncu da je naplata PDV-a pet odsto veća od planirane."Pošto je prošao 15. mart ja očekujem da je naplata PDV u prva tri meseca, što je slika crvenih krvnih zrnaca naše ekonomije, pet posto veća od planiranih prihoda, odnosno pet...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.