Preko Atlantika za samo 10 dolara?

Izvor: B92, 26.Jun.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko Atlantika za samo 10 dolara?

Beograd -- Osnivač "Rajanera" Majkl O'Liri planira uvođenje avionskih letova između Severne Amerike i Evrope, na kojima bi najjeftinija karta koštala samo 10 dolara.

Za to mu, kako prenose "24 sata", još nedostaju odgovarajući avioni, jer "Rajaner" do sada nije nudio letove preko Atlantika, ali preduzimljivi O'Liri veruje da je upravo sada trenutak da se ubaci i na to tržište.

Štaviše, smatra da bi letove između Evrope i SAD mogao da ponudi već po ceni od 10 dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
O’Liri je, naime, poznat po svojim veoma radikalnim izjavama, idejama i predlozima u borbi za što konkurentnije cene u branši avio-prevoznika, podsećaju "24 sata".

U prošlosti je, recimo, pažnju privukao idejom da se za upotrebu toaleta u avionima naplaćuje jedan evro, ili pak predlogom da putnički avioni saobraćaju bez kopilota, što se kosi sa bezbednosnim propisima.

U ovakve ideje se uklapa i njegova najnovija najava, pri čemu najveći problem predstavlja flota aviona kojom raspolaže.

"Rajaner“ sa sedištem u Dablinu ima, naime, flotu koja se sastoji isključivo od aviona tipa "boing 737“, pogodnih za kratke letove, i ne raspolaže avionima za velike i srednje razdaljine koji su konstruisani sa dva prolaza u sredini, a primaju i odgovarajući broj putnika.

S postojećom flotom "Rajaner“ taman uspeva da pokrije Evropu i nekoliko destinacija u Severnoj Africi, a ove godine je već poručio i dodatnih 175 "boinga 737“ po ceni od ukupno 15,6 milijardi dolara.

"Rajaner“ se u principu specijalizovao za letove u Evropi preko regionalnih aerodroma, a nisku cenu karata postiže time što putnicima pruža minimum usluga, odnosno svaka dodatna usluga u avionu, prilikom prevoz prtljaga i slično, mora dodatno da se plati.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preko Atlantika za samo 10 dolara?

Izvor: Danas, 26.Jun.2013

Osnivač "Rajanera“ Majkl O’Liri planira uvođenje avionskih letova između Severne Amerike i Evrope, na kojima bi najjeftinija karta koštala samo 10 dolara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.