Izvor: B92, 12.Avg.2010, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuto rušenje u Južnom bulevaru

Beograd -- Prekinuto je uklanjanje bespravnih objekata u Južnom bulevaru br. 81 do 83, koje je započeto zbog izgradnje poslovno-stambenog kompleksa.

Član Veća opštine Vračar Đorđe Belamarić kaže da ne mogu da budu srušeni lokali iz kojih zakupci još nisu izneli velike i skupe mašine.

Prema njegovim rečima, danas su porušeni nelegalno izgrađeni objekti i radionice koje su zakupci već ispraznili, dok je ostalim rok za iseljenje produžen za sedam dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Objekat u kome se nalaze mašine smešten je u sredini kompleksa koji čine tri radnje, pa smo morali da prekinemo rušenje i zakupcima smo produžili rok za sedam dana kako bi se iselili", rekao je Belamarić.

Za sve objekte u Južnom bulevaru, još polovinom sedamdesetih godina prošlog veka izdate su privremene građevinske i upotrebne dozvole, u kojima je navedeno da važe do privođenja tih parcela nameni.

U martu ove godine Odeljenje za građevinske i komunalne poslove opštine Vračar donelo je rešenja kojima je utvrđen prestanak tih privremenih građevinskih i upotrebnih dozvola, a žalbe na tu odluku su odbijene kao neosnovane u junu.

Pošto Zavod za izgradnju grada Beograda nije ispraznio objekte i nije bilo moguće privesti zemljište nameni, Odeljenje za građevinske i komunalne poslove opštine Vračar je zakazalo prinudno izvršenje za 4. avgust, kada su inspekcijske službe opštine Vračar izašle u susret i odložile izvršenje za danas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.