Izvor: B92, 13.Jun.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut štrajk policajaca

Beograd -- Pripadnici Policijskog sindikata Srbije postigli su dogovor sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova o prekidu štrajka koji je započeo jutros.

Predsdenik PSS-a Veljko Mijailović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštili su da su ispunjeni uslovi za prekid obustave rada.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, uslovi se odnose na isplatu zaostalih dnevnica i putnih troškova a PSS je saopštio da su ispunjeni "svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevi postavljeni pred nadležne institucije".

"Sa ministrom je dogovorena isplata prvog dela zaostalih dugovanja pripadnicima policije, formirana je komisija za mirno rešavanje radnih sporova, čime su osnovni zahtevi PSS ispunjeni", navodi se u saopštenju PSS izjava predsednika sindikata Veljka Mijailovića.

On je rekao da su policajci iz cele Srbije "jutros složno krenuli u obustavu rada" i na taj način "snagu i jedinstvo" kao i da će svi "vrlo brzo početi sa obavljanjem redovnih dužnosti".

"Želeo bih da se izvinim svim građanima Srbije ukoliko su imali neku neprijatnost zbog štrajka policije, ali nadamo se da shvataju kako je ovo bio jedini način da se izborimo za osnovna prava policajaca", rekao je Mijailović.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.