Policija prekinula štrajk

Izvor: B92, 13.Jun.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija prekinula štrajk

Beograd -- Pripadnici Policijskog sindikata Srbije su postigli dogovor sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova o prekidu štrajka koji je započeo u šest sat.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsedenik PŠ Veljko Mijailović saopštli su da su ispunjeni uslovi za prekid obustave rada kada su u pitanju isplata zaostalih dnevnica i putnih troškova, saopšteno je iz Mnistarstva unutrašnjih poslova.

Mijailović je rekao da je MUP ispunio sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahteve koji su bili u petak formulisani tako da su razlozi za štrajk prestali da postoje.

"Razlozi za štrajk vise ne postoje i pozvaćemo člavoe PSS i sve zaposlene u MUP da se vrate redovnim aktivnostima i poslovima ", rekao je on.

Prema njegovim rečima, bitno je da je iskazana dobra volja i pažnja i Dačića i Vlade Srbije da se svi problemi u budućnosti rešavaju dogovorom, kao i da policija bude prioritet društva.

Dačić je rekao da je, u skladu sa dogovorom od petka i zahtevom PSS, zvanično formirana radna grupa koja će se baviti mirnim rešavanjem sporova. On je objasnio da će ta radna grupa imati izadatak da rešava sve sporove iz radnog odnosa zaposlenih u MUP-u "a ne da se time bave sudski organi".

"Otpočela je i isplata zaostalih primanja - naknada za putne troškove i dnevnica", rekao je Dačić, dodavši da su "generalno gledano, ispunjeni svi delovi dogovora tako da su se stvorili uslovi da se prekine štrajk".

Zbog jutros započetog štrajka, policija je obavljala svega 30 odsto redovnog obima poslova što se odnosilo i na šaltere gde se izdaju lična dokumenta.

Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović rekao je da su štrajkovale sve policijske uprave u zemlji - 15.000 članova Policijskog sindikata Srbije, i članovi drugih sindikata.

"Poštovali smo minimum procesa rada i od pet jutros smo na terenu. Svi su se solidarisali jer je reč o ozbiljnom problemu i očekujemo da svakog momenta naši zahtevi budu rešeni", kazao je on.

Minimum rada podrazumeva obavljanje 30 odsto posla, a prema rečima Mijailovića, administrativni poslovi poput izdavanja pasoša i ličnih karata takođe se obavljaju u istom, smanjenom obimu.

"To znači da ako u upravi postoje tri šaltera - radio je jedan", naveo je on.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTRAJK POLICIJE ZATVARA I ŠALTERE

Izvor: Kurir, 13.Jun.2011

BEOGRAD - Zbog jutros započetog štrajka, policija obavlja svega 30 odsto redovnog obima poslova što se odnosi i na službenike za šalterima u policijskim stanicama gde se izdaju lične karte, pasoši i gde građani obavljaju druge poslove...Policijski sindikat Srbije, kao i policajci koji nisu članovi...

Nastavak na Kurir...

MUP uplatio deo troškova i dnevnice

Izvor: Danas, 13.Jun.2011

Nakon isplate dela putnih troškova i svih zaostalih dnevnica juče je posle nekoliko časova prekinut štrajk pripadnika Policijskog sindikata Srbije (PSS), potvrđeno je Danasu u MUP Srbije. Predstavnici PSS postigli su juče sporazum sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, a zahtevi tog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.